HÁZÉPÍTÉS: HOGYAN KERÍTSÜK AZ ÉPÍTETT TERÜLETET?

2021-02-08

Jobb esetben egy nap mindenki életében eljön az a csodás pillanat, mikor saját háza építésébe kezdhet. Ez rengeteg munkával és tervezéssel jár, azonban vannak olyan kérdések melyekben segítséget tudunk nyújtani.

Alapvetően igen fontos része a tervezésnek a házat körülvevő kerítés kiválasztása, viszont erre általában csak a ház felépülése után kerítünk sor, mivel a kert kialakítása addig míg rendszeresek a munkagépek és építőanyagok a telken, teljesen felesleges. Mitévő lehet az ember ilyen helyzetben, hiszen közben már zajlanak a munkálatok és szabadon mégsem hagyhatjuk a területet? Ezt a kérdést járjuk kicsit körbe.

Miért fontos a telek körülhatárolása az építkezés alatt?

Erre a legtöbben azt a választ adnák, hogy az esetleges lopás vagy rongálás megakadályozására. Ez részben jogos, hiszen általában nem tudjuk az építőanyagot és az eszközöket elzárni egy még üres telken. Azonban van egy másik oka is, ez pedig a biztonság. Az építkezéseken olyan szakemberek dolgoznak, akik a megfelelő védőfelszerelést viselik. A terület elhatárolásával megakadályozzuk, hogy valaki (például egy járókelő vagy akár egy kíváncsi gyerek, esetleg egy háziállat) a területre tévedjen és ott balesetet okozzon, illetve szenvedjen el. A biztosítás pedig természetesen az építtető feladata és kötelessége, mely egy egyszerű feladat a későbbi nagyobb károk megakadályozása érdekében.


 

Milyen tényezőket kell megvizsgálni, ha mobilkerítés bérlésre van szükségünk?

helyzet az első számú tényező. Olyan egyértelmű kérdésekre kell megtalálni a választ, mint hogy milyen nagy területet kell körülhatárolnunk és hol, illetve milyen hosszú ideig.

Ha megállapítottuk ezeket a számokat és tényezőket, vizsgáljuk meg a környezetet. A építési terület lakóterületen van, vagy egy távol eső kevésbé forgalmas terület. Ha például lakókörnyezetben építkezünk, érdemesebb zárt mobiltáblákat választani, nem csak a biztonság miatt, hanem a zaj és porszennyezés miatt is, amit okozunk az ott élőknek.

Figyelembe kell venni, hogy a felállítás helyszínem milyen mértékben szeles, hiszen a lemezbetétes kerítésekbe könnyebben belekaphat a szél, mint a dróthálósokba, de persze a zavartalan privát szférát sem felejthetjük el. A lemezbetétes kerítéseink biztosítják a belátásgátlást. Abban az esetben, ha aggódunk a szél miatt, de belátásgátlást is szeretnék, dróthálós kerítésünkre vásároljunk belátásgátló hálót, vagy ponyvát. Ennek az az előnye is megvan, hogy a panelek nem lesznek sokkal nehezebbek, így szükség esetén egyszerűen mozgathatók.

Ha feltesszük azt a kérdést magunknak, mi a legrosszabb, ami történhet, máris megtalálhatjuk a kritikus tényezőket. Pl. Milyen balesetveszélyes tényezők vannak? Néha nem elég az építési területeket körülhatárolni, hanem azon belül is szükség lehet a veszélyesebb területek elkerítésére, hogy az ott dolgozókat biztosítsuk. Például egy építési gödör elhatárolása, de lehet, hogy eszközöket és gépeket akarunk elhatárolni. Arra ügyeljünk, hogy a terület ne változzon labirintussá, tehát még az építőanyagok és gépek lerakása előtt gondoljunk a logisztikára, hogyan lesz legegyszerűbb dolgozni a területen.

Ha már logisztika. A bejáratok meghatározásával, megkönnyíti az építőanyagok beszerzését, illetve meghatározhatja azt is, ki az aki illetékes az építkezésen és ki az aki nem. Például, ha a területnek van olyan része, ahol a gépek és a beszállítók érkezhetnek, érdemes őket kapuval várni. A járókelők útját pedig elzárni.


 

A jó mobilkerítés tehát megfelel azon elvárásoknak, hogy kellően erős ahhoz, hogy határozott elhatárolást biztosítson, ugyanakkor könnyen telepíthető és mozgatható, mivel nem végleges kerítésnek szánjuk. Emellett a szakemberek és a nagyobb gépek számára könnyen nyitható.


A cégünk által forgalmazott dróthálós kerítés merev acélvázzal és előgalvanizált, 360 fokban hegesztett csövekkel készülnek. Minden drótszál külön hegesztéssel kerül rögzítésre. Ez a kivitelezés -a galvanizált csövekkel kombinálva- garantálja a hosszú élettartamot.

A lemezbetétes mobilkerítés elem pedig átláthatatlan ideiglenes területhatárolás valósítható meg. Építkezésekre, rendezvényekre, forgatásokra betekintés ellen védett ideiglenes területhatárolásra kiválóan alkalmazható. A zárt kialakítás miatt a rendszer szélérzékeny, ezért kültéri felhasználás esetén az elemek megtámasztása szükségszerű.

Cégünk kiemelkedő szolgáltatásai közé tartozik a mobilkerítés bérlés, azonban ezeket az elemeket meg is lehet vásárolni, amennyiben így kényelmesebb számunkra. Ha nincs kapacitásunk a szállításra az sem okoz problémát, hiszen cégünk országos lefedettségű szállítással rendelkezik.

Amennyiben elakadna a mobilkerítés választásánál, kollégáink segítségét nyugodt szívvel tudom ajánlani, akár email, akár telefonos formában. A kapcsolatfelvételhez szükséges információkat, elérhetőségeket ezen a linken találja.

Ha csak rövidebb ideig van szükségünk elhatárolásra, szóba jöhet a bérlés is. A bérlésről bővebb információkat a következő linken olvashat. Érdemes rákattintani, hiszen igen kedvező árakkal dolgozik cégünk!

Kellemes építkezést kívánok!


Szerző: Bán Rebeka